Sunt optimist asupra rezultatului final pentru că tendința din ultimele ore ne arată o creștere, a spus Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, clasat în sondajele făcute la ieșirea de la urne pe locul trei în turul întâi al alegerilor prezidențiale

„Oamenii obișnuiți se pot lupta cu vechea clasă politică. E foarte bine că au ieșit atâția oameni la vot, este un lucru care ne încurajează și pe care ne vom construi planurile de viitor”, a spus Barna.

Dan Barna a îndemnat reprezentanții Alianței din secții să fie atenți la numărarea voturilor, pentru că se așteaptă ca diferența să fie, ca la alegerile europarlamentare, de câteva mii de voturi.

Exit-poll-urile date publicității după închiderea urnelor la primul tur al alegerilor prezidențiale îl dau pe actualul președinte, Klaus Iohannis, câștigător al scrutinului, urmat de candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Potrivit sondajului realizat de IRES (cu date de la ora 20:00) pentru Realitatea Plus și Digi 24, Viorica Dăncilă ar obține 22%, Dan Barna ar obține 16,1%. Klaus Iohannis este lider detașat, cu 38,2%.

Și exit-pollul realizat de CURS-Avangarde o dă pe Viorica Dăncilă pe locul II - cu 22,5%. Klaus Iohannis e creditat cu 39% și Dan Barna cu 16,4%, pe baza cifrelor disponibile la 19:30.

„Rezultatul nu este cel al exit poll-urilor, ci al numărării voturilor”, a spus însă Barna, după difuzarea rezultatelor sondajelor.

„Există o șansă foarte mare ca această modernizare a României să se întâmple acum și nu peste 5 ani”, a adăugat candidatul USR-PLUS la prezidențiale.

La rândul său, Dacian Cioloș - co-liderul alianței - a punctat că „rezultatul dovedește că USR-PLUS este una din alianțele puternice ale țării”.

Și el a spus că rezultatul prmului tur „încă se joacă”.