USR nu vrea o conducere militară la Palatul Victoria, a declarat marți Dan Barna.

"Fiind un stat democratic, european, soluțiile militare nu sunt pe termen lung. O să vedem care va fi și abordarea președintelui", a precizat la Antena 3 Dan Barna, adăugând că a avut luni o discuție cu președintele Klaus Iohannis, ”în care el ne-a invitat la întâlnirile care vor avea loc în zilele următoare, acolo fiecare partid va veni cu propriile propuneri, moment în care președintele va avea niște opțiuni, va alege una din ele și de acolo ne vom așeza la masa dialogului".

”USR-PLUS va merge la consultări cu propunerea noastră, Dacian Cioloș", a mai declarat copreședintele USR-PLUS, într-o intervenție telefonică.

Dan Barna a mai spus că USR-PLUS vine la guvernare ca partener, având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie: "Miza pentru noi este să discutăm clar abordarea care va fi, programul de negocieri l-am prezentat ieri, în funcție de ce măsuri vor fi luate în primele 3-6 luni, vom decide și ministerele asumate de un partid sau altul. Vreau să fie foarte clar că USR-PLUS vine la guvernare în rolul de partener, pe o pondere care trebuie să fie direct proporțională cu rezultatul alegerilor și decizia cetățenilor”.