Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a cerut AEP să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a crește numărul celor care pot vota prin corespondență.

UPDATE 14.10 Viorica Dăncilă a explicat ulterior, la Mioveni, că Guvernul trebuia să emită joi o OUG pentru  prelungirea perioadei de înscriere a românilor din Diaspora la votul prin corespondență, dar nu a putut din cauză că Iohannis nu a numit miniștrii interimari.

”Trebuia să avem azi (joi - n.r.) ședință de Guvern. Trebuia să avem pe agenda de Guvern o OUG prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din Diasporă, pentru votul prin corespondență. Nu am putut realiza acest lucru”, a spus aceasta.

+++

"Am cerut Autorității Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a crește numărul celor care pot vota prin corespondență", a spus Dăncilă la deschiderea Forumului românilor de pretutindeni, eveniment ce are loc în București, potrivit Agerpres.

+++

AEP constată, la finalul lunii august, că, după 33 de zile de funcționalitate a portalului www.votstrainate.ro, numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este dezamăgitor de mic, în condițiile în care mai sunt doar 13 zile pentru înscriere.