Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a lansat un nou apel public către Klaus Iohannis să vină la o dezbatere electorală, în ultima zi a campaniei electorale.

UPDATE Senatoarea PNL Alina Gorghiu transmite că președintele Klaus Iohannis nu va participa la dezbaterea cu Viorica Dăncilă, pentru că se află la Bacău, "la o dezbatere deschisă cu cetățenii".

"Am auzit că ne caută echipa de campanie a doamnei VVD. Iar cu dezbaterea… Nu mai bine ar ieși cei de la PSD puțin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii? Președintele României se află la Bacău, la o dezbatere deschisă cu cetățenii. Pentru că asta e democrația! Deci nu cred că se supără cineva că nu va da curs invitației de a se întâlni cu dumneavoastră la Parlament. Și să vă spun eu ce este "DE NEACCEPTAT”. Frica PSD de a se întâlni cu electoratul, de a cere direct cetățenilor să meargă la vot!", a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.


+++

De această dată, Viorica Dăncilă a lansat o scrisoare publică, pe Facebook, românilor, jurnaliștilor și formatorilor de opinie din țară cărora le cere ca împreună să îl convingă pe președinte să accepte ca vineri seară să participe la o dezbatere electorală la Palatul Parlamentului.

"Eu, până în ultima clipă, voi insista și voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer și o merită!Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire", explică Viorica Dăncilă în scrisoare. 

Dăncilă mai arată că, "indiferent de opțiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteți de acord cu toții că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală".

Doar că Iohannis se află vineri, începând cu ora 17.00, la o întâlnire cu cetățenii din județul Bacău. 

Viorica Dăncilă a lansat mai multe apeluri la Klaus Iohannis să participe la dezbateri în această campanie electorală, dar președintele a refuzat de fiecare dată, afirmând că nu poate să dezbată nimic cu candidatul PSD. 

În campania pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Dăncilă a avut în fiecare seară apariții publice, fie ele televizate sau sub forma unor conferințe de presă, în care, printre altele, a lansat atacuri la actualul șef al statului, principalul motiv fiind acela că refuză o confruntare "face-to-face".

+++

La conferința de presă susținută joi seară, Dăncilă a invitat o jurnalistă să îi viziteze casa de la Predeal, despre care presa a relatat pe larg, spunând că dorește să „elimine orice suspiciune”. Ulterior, mai mulți jurnaliști au vrut să meargă să filmeze locuința. La câteva ore după, Biroul de presă al PSD a transmis:

"Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a făcut o invitație nominală la imobilul neterminat de la Predeal către un reprezentant mass-media care a ridicat semne de îndoială cu privire la faptul că locuința domniei sale nu este finalizată în interior. În urma acestei invitații, numeroși jurnaliști și-au exprimat dorința de a merge la adresa respectivă pentru a realiza reportaje din interiorul locuinței. 

O astfel de acțiune generală ar crea inconveniente de securitate pe viitor prin expunerea casei și a interiorului său, dar și disconfort familiei. Vă rugăm să înțelegeți și să respectați acest drept la intimitate, pe  care trebuie să-l aibă orice familie, chiar și cea a oamenilor politici.

De asemenea, dna Viorica Dăncilă nu dorește să facă nicio discriminare față de ceilalți jurnaliști, iar invitarea unei singure persoane nu ar fi în acord cu acest principiu. 
În aceste condiții, vom pune la dispoziția tuturor reprezentanților mass-media, în zilele următoare, fotografii  realizate la fața locului care vor demonta informațiile conform cărora casa este finalizată".

Tot Viorica Dăncilă a promis, încă din primul tur al alegerilor, după ce liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat-o că are un ceas de 80.000 de lei pe care nu l-a trecut în declarația de avere, că va pune la dispoziția presei acel ceas. Ea a afirmat că ceasul este un cadoul primit de la soțul său și nu valorează mai mult de 5.000 de euro, motiv pentru care nu trebuie trecut în declarația de avere. 

Ulteriror, candidata PSD a anunțat că nu mai prezintă ceasul, dar că orice român care a lucrat în Parlamentul European își permite un asemenea accesoriu.