Fostul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea, judecat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, candidează independent pentru un loc de deputat de București, la alegerile parlamentare din decembrie.

Biroul electoral de circumscripție al Municipiului București a admis luni candidaturile depuse pentru Camera Deputaților și Senat de 18 partide și formațiuni politice, precum și cinci candidați independenți la Camera Deputaților.

Cei cinci candidați independenți pentru un post de deputat de București sunt Cătălin Aurel Stochiță, Gabriel Oprea, Daniela Șerban, Valeriu Ciolan Nicolae și Ionela Alina Geonea. Alte trei candidaturi independente au fost respinse.

Termenul limită de depunere a listelor de candidați la parlamentare în circumscripțiile electorale din țară a fost 22 octombrie. Decizia BEM poate fi atacată în justiție.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în 2018 în dosarul morții agentului de poliție Bogdan Gigină, care a murit pe 20 octombrie 2015, în timp ce făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a vicepremierului Oprea.