Șerban Nicolae, cunoscut pentru ieșirile sale prea puțin elegante, a plecat din PSD la Partidul Ecologist Român, comparându-se cu Hagi. Demisia vine ca urmare a faptului că nu a mai fost propus pentru un loc în Parlament.

"Am trecut și prin intemperii, și prin seisme, și prin evenimente mai contondente, mereu am fost alături de partid. Am fost izgonit de unii care veniseră ca oaspeți și se descălțau la ușă. Acțiunile mele din actuala legislatură, toată prestația mea publică ca parlamentar ar fi trebuit să fie recompensată, eu tot ce am făcut, am făcut în beneficiul electoratului. Faptul că sunt contestat cu atâta vehemență de adversarii politici asta spune totul. Este ca și cum, la Mondialul din 94, România îl scotea pe Hagi din echipă pentru că așa cereau adversarele”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit Stiripesurse.ro.

Ulterior, Șerban Nicolae a scris pe Facebook că astăzi a fost pus în fața ”celui mai greu moment” din cariera sa politică, acela de a-și da demisia din partidul pe care l-a înființat în 1992, împreună cu alți colegi.

”Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcție de rezultatul competițiilor politice la care particip. De peste 23 de ani sunt avocat. Spre deosebire de alții, eu am o meserie. O profesie liberă, bazată pe concurență și valoare individuală. Nu am avut contracte cu autorități publice sau companii de stat. Niciodată nu am candidat la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă. Activitatea mea publică a fost transparentă și asumată. Cu bune și cu rele. Am cerut încredere și m-am lăsat judecat de cei cărora m-am adresat. Am inițiat și susținut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, ca participațiile statului în economie, mult diminuate în comparație cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din țară să fie interzisă și sancționată ca infracțiune”, a scris Nicolae, cunoscut ca un ”demolator” al Justiției române, alături de alți social-democrați, precum Florion Iordache sau Eugen Nicolicea.

După ce noua conducere a PSD nu l-a mai pus pe liste, Șerban Nicolae a decis să candideze pentru un nou mandat de senator din partea Partidului Ecologist Român.

Tot în PER și-a găsit locul și un alt social-democrat care se visa președinte al României: Liviu Pleșoianu.