Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a publicat marți o hartă interactivă cu cele 72 de secții de votare organizate în această țară pentru alegerile prezidențiale din 8-10 noiembrie.

Pentru a facilita alegătorilor identificarea celei mai apropiate secții de votare de redința lor, misiunea diplomatică pune la dispoziție o Hartă interactivă disponibilă AICI.

Alegătorii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru exercitarea dreptului de vot:

  • Vineri, 8 noiembrie 2019 – între ora 12.00 și ora 21.00;
  • Sâmbătă, 9 noiembrie 2019 - între ora 7.00 și ora 21.00;
  • Duminică, 10 noiembrie - între ora 7.00 și ora 21.00.

 

Secțiile de votare de pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi organizate la sediile misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României din Londra, Manchester și Edinburgh, precum și în alte locații, conform prevederilor legale.

Cele 72 secții de votare (cu 43 mai multe față de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019) acoperă, în opinia ambasadei, ”în mod judicios” teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și au menirea de a asigura, în contextul noilor reglementări legislative care prevăd pentru votul din străinătate programul de votare de trei zile, exercitarea în condiții optime a dreptului de vot de către cetățenii români aflați în Regatul Unit.

Lista celor 72 de secții de votare care vor fi organizate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și alte informații utile referitoare la condițiile exercitării votului în străinătate, sunt disponibile la secțiunea dedicată alegerilor pentru Președintele României din anul 2019 de pe pagina de web a Ambasadei României la Londra.