Kelemen Hunor a declarat miercuri că va vota cu candidatul care face parte din Partidul Popular European (Klaus Iohannis), dar UDMR nu va susține niciunul dintre cei doi candidați, deoarece aceștia nu au cerut sprijinul comunității maghiare.

"Dincolo de supărările mele, voi susține candidatul PPE, cu ștampila", a declarat Kelemen Hunor, adăugând că nu va face campanie pentru Klaus Iohannis.

În ceea ce privește votanții UDMR, liderul partidului a spus că nu face recomandări privind votul în turul II al alegerilor prezidențiale.

În cadrul ședinței Consiliului Permanent de miercuri a fost "o discuție mai lungă și concluzia noastră e că, de trei zile de la alegerile prezidențiale din primul tur, nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijinul nostru, nu au cerut sprijinul comunității maghiare. În aceste condiții, dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu vom susține acești candidați de a face campanie pentru turul doi. Noi avem încredere în înțelepciunea alegătorilor noștri, suntem convinși că vor lua decizia cea mai bună și vreau să meargă la vot, fiindcă participarea la vot este foarte importantă", a precizat președintele UDMR.