Biroul Permanent Național al PNL a validat duminică seară lista finală a candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Potrivit liderului PNL, Ludovic Orban, pe listă se află toți miniștrii din Cabinet, cu excepția ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

"Dintre miniștri, candidează toți, cu două excepții: Marcel Boloș este preot misionar și nu poate ocupa funcția de deputat pentru că preferă să slujească, și Bogdan Aurescu, care este diplomat de carieră, unde nici nu am discutat. Nicolae Domnul Ciucă este pe locul 1 la Senat în Dolj, tot la Dolj candidează la deputați ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Violeta Alexandru candidează pe locul 2 la Camera Deputaților în București, Monica Anisie pe locul 3 la Senat în București, iar Florin Cîțu pe locul 1 la Senat. Tot la București, pe locul 2, este Sorin Câmpeanu. Ion Ștefan este candidat pe locul 1 la Camera Deputaților pe lista PNL Vrancea, tot acolo candidează șeful Cancelariei, Ionel Dancă", a anunțat Ludovic Orban.

De asemenea, șefa TNL, Mara Mareș, candidează pe un loc eligibil în Camera Deputaților pe listele din București.

Vicepreședintele PNL, Daniel Constantin, deschide lista la Argeș, în timp ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este primul pe lista de la Camera în Vaslui.

La Timiș, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, deschide lista pentru Cameră, iar Alina Gorghiu pentru Senat.

Costel Barbu, în prezent secretar general adjunct al Guvernului și unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban, este cap de listă al PNL Teleorman pentru Camera Deputaților.

Potrivit G4Media, în 2014 Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, iar în 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei teleormănene Suhaia.

Și actualul vicepremier, Raluca Turcan, este cap de listă în Sibiu pentru Cameră, în timp ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, deschide lista pentru Sălaj.

În județul Prahova, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, iar la Senat de Roberta Anastase. 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, deschide lista în Mehedinți.

Orban a mai declarat duminică seară că listele au fost validate aproape în unanimitate. "Sunt în cea mai mare parte foarte puține modificări față de ce s-a votat la filiale", a explicat acesta.

Camera Deputaților (București):

1. Orban Ludovic;

2. Alexandru Violeta;

3. Trăilă Cristina;

4. Tănase Antonel;

5. Burduja Sebastian;

6. Băcanu Cristian;

7. Popescu Pavel;

8. Mara Mares;

9. Nicolescu Daniela.

Senat (București):

1. Cîțu Florin Vasile;

2. Cîmpeanu Sorin;

3. Anisie Monica Cristina;

4. Dobrovie Matei Adrian;

5. Popescu Ligia;

6. Tănase Viorel;

7. Ivan Florin Cătălin;

8. Meran Dan Ștefan;

9. Tudoroiu Lucrețiu;

10. Tilea Maria;

11. Grumaz Alexandru;

12. Dumitru Ciprian Constantin;

13. Farkaș Ortanka;

14. Dan Plaveti;

15. Badiu Cristian;

16. Băluță Aurelian Virgil;

17. Gheorghiu Petre.

Lista completă a candidaților pe județe poate fi consultată aici.

Pădurile României - resursă pentru mafia lemnului, dar și nesecat izvor de biodiversitate

Mai mult pe EurActiv »