Ministerul Afacerilor Externe a comunicat Autorității Electorale Permanente necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Ministrul afacerilor externe a transmis marți Autorității Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului 2 de scrutin pentru alegerea președintelui României: 4.608.175 buletine de vot și 2.866.260 timbre autocolante.

Aceste cantități sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice și consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot și alte materiale pentru turul 2.

MAE precizează că numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul 2 este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota în cele 835 de secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral, pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.