MAE a finalizat vineri expedierea materialelor necesare votării la alegerile prezidențiale către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

Pentru cele 835 de secții de votare care vor fi organizate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis, pentru turul I al alegerilor prezidențiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ștampile cu mențiunea ”VOTAT” și 3.997.044 de timbre autocolante cu mențiunea ”VOTAT”.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe a expediat și celelalte materiale necesare votării în cadrul secțiilor de votare din străinătate: modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situații specifice.

MAE precizează că numărul buletinelor de vot, al ștampilelor și al timbrelor autocolante necesare desfășurării procesului de vot din străinătate a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ținând cont de prezența la vot la procesele electorale anterioare și distribuția teritorială a comunităților românești, precum și de intenția participării la vot exprimată de către cetățenii români în cadrul consultărilor misiunilor diplomatice ale României cu comunitățile românești din străinătate.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate și harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479.