Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, va fi candidatul susținut de PNL pentru primăria Focșani, după ce negocierile cu USR-PLUS pentru o alianță la municipiu nu s-au concretizat.

"La Focșani, noi, cei de la PNL, ne-am dorit foarte mult o alianță, am observat inițial aceiași deschidere și din partea celor de la USR-PLUS, dar, din păcate, nu s-a putut concretiza. La Focșani, PNL va merge cu candidatul care are cele mai mari șanse, așa cum a reieșit și din cercetările sociologice, Ion Ștefan. În perioada următoare purtăm discuții și există posibilitatea susținerii candidaturii acestuia și din partea altor formațiuni politice", a declarat pentru Agerpres președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

O alianță pentru alegerile locale a fost totuși posibilă între PNL și USR-PLUS pentru susținerea unui candidat unic la Consiliul Județean (CJ) Vrancea, dar și pentru primăriile din trei localități din județ.

Ministrul Ion Ștefan a candidat pentru primăria municipiului Focșani și în 2016, când a fost votat de 10.607 alegători, respectiv 36,20% din voturile exprimate, fiind învins de actualul primar, Cristi Valentin Misăilă, care și-a adjudecat 1.168 de voturi în plus, respectiv 40,19% din electoratul focșănean.