Candidatul dreptei la Primăria Capitalei a anunțat marți că îi va intenta proces de calomnie Gabrielei Firea, care l-a acuzat că a luat bani de la interlopi.

"Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmații calomnioase, primarului PSD în funcție, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetățeni în diferite chestiuni. Este o afirmație mincinoasă, pentru care va trebui să răspundă”, a  declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Acuzațiile Gabrielei Firea au venit după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care Nicușor Dan discuta cu un consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, despre demolarea unui imobil în Parcul Orășelul Copiilor.

Nicușor Dan a reamintit că o instanță - Curtea de Apel București - a stabilit că cetățeanului respectiv i-a fost demolat ilegal imobilul în cauză.

”Instanța a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a abuzat un cetățean. A fost demolată fără niciun act, fără autorizație, fără proces o proprietate existentă în baza unei autorizații pe care chiar Primăria Sectorului 4 o dăduse în anul 2013. Înainte de a fi demolat, cetățeanul respectiv a apelat la mine, parlamentar de București, și m-a rugat să îl ajut, iar eu am ajutat un om abuzat de autoritate, așa cum am făcut-o în ultimii 15 ani cu mii de oameni din București, dar și câțiva din țară", a explicat Nicușor Dan.

"Nicușor Dan a și recunoscut că s-a întâlnit personal cu Mitrache, zis «Câine», și soția sa, și că îl susține fățiș să rămână în clădirea imensă construită ilegal pe spațiu verde! Cu siguranță contra cost! Așa cum ne-a obișnuit să apară în declarația lui de avere «donații» din partea unor oameni de afaceri din imobiliare", a scris Gabriela Firea pe Facebook, după ce a apărut în spațiul public o înregistrare cu o discuție între Cristian Zărescu, consilierul primarului PSD al Sectorului 4, și Nicușor Dan. 

Înregistrarea a fost făcută publică de creatoarea de modă Dana Budeanu, o susținătoare a Gabrielei Firea.