Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, afirmă că nu vede vreo companie municipală ”care să aibă vreo șansă să rămână” în mandatul său, cu excepția Termoenergetica, care este, de fapt, urmașa RADET.

Dan a declarat luni seara, la B1 TV, că una dintre primele decizii pe care le va lua în calitate de primar general va fi demiterea directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.

El a pregătit și o acțiune simbolică pentru momentul în care va prelua mandatul: ”Este o acțiune simbolică pe care am anunțat-o: deschiderea ușii Primăriei. E o clădire monumentală, care are o ușă uriașă, vizavi de Cișmigiu și care o să funcționeze ca ușă e intrare. Acum ea e închisă cu lacăt și dacă nu mă înșel, are și un covoraș care coboară pe trepte și bucureștenii intră prin niște intrări laterale înguste. Nu este ăsta programul meu de campanie, cum am fost acuzat, dar este un gest simbolic, pentru ca bucureșteanul să știe că se duce la Primăria lui și intră pe ușa din față".

Nicușor Dan a mai declarat că vor fi verificate unele afaceri de corupție de care a vorbit în campanie.

”De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome. Toate lucrurile asteavor fi, evident, verificate și în măsura în care ele sunt penale vor fi direcționate către organele competente. În plus, eu am vorbit de niște mari afaceri de corupție, de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor ... Ne vom duce și pe marile dosare de retrocedări, adică cred că sunteți și dvs curioși, cum sunt și eu, cum de au fost împroprietăriți oameni în Parcul Herăstrău”, a promis el.

Referitor la problema apei calde, primarul general ales a explicat că tot ce poate să facă în intervalul scurt de timp care a amai rămas până la venirea iernii este să detecteze și să rezolve cu prioritate avariile care vor apărea, până la primăvară, când va începe schimbarea țevilor:

"Ce pot să promit pentru iarna asta este că... mandatul meu va începe în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, n-o să putem să schimbăm conducte în perioada asta, ce pot să promit este că în această interval vom asigura stocuri asigura stocuri pentru avariile care in mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente și instrumente de detecție a avariilor care în momentul asta nu sunt ... Pe problema termoficării sunt două probleme: una de fond ca trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, ne vom apuca în primăvara pentru că avem bani europeni și una de intervenție rapida când avariile se produc până când vom rezolva problema mare de fond".