Nicușor Dan a promis duminică seara că va începe construcția noului București, după învestirea în funcția de primar general al Capitalei.

”Astăzi e ziua de naștere a noului București, am încredere că după numărătoarea voturilor voi fi primarul Capitalei, a declarat Nicușor Dan, care a mulțumit USR PLUS și PNL că au ascultat dorința bucureștenilor de a scăpa de PSD.

”Vă garantez că după învestire vom începe construcția noului București”, a promis Dan.

”Primăria Capitalei e partenerul vostru ... nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu”, a afirmat el, dând asigurări că va continua parteneriatul cu USR PLUS și PNL, și cu Guvernul, pentru că e nevoie pentru unele parteneriate.

Nicușor Dan a mai spus că va colabora și cu bucureștenii: ”Vreau să vă obișnuiți de acum cu ideea că primăria este partenerul vostru”.

"Sa știți că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie", le-a spus el colaboratorilor și voluntarilor.

”În zilele următoare va începe munca, pentru că e mult de muncă”, și-a încheiat el discursul.

Ulterior, Dan s-a dus și la sediul PNL, pentru a face declarații alături de Ludovic Orban.

”Am venit să le mulțumesc partenerilor din PNL pentru campania pe care am dus o împreună, am venit să-i mulțumesc prietenului meu Ludovic Orban pentru campania pe care am dus o împreună. O să înceapă, peste 10 zile, o altă administrație a Bucureștiului care să folosească energiile deosebite ale acestui oraș. Vom colabora cu Guvernul”, a spus Nicușor Dan, care a evitat răspunsul la întrebarea dacă se înscrie în PNL.


Rezultatele de duminică arată că în România "începe revoluția bunei guvernări", a declarat copreședintele USR PLUS, Dan Barna.

"Rezultatele din București confirmă că forța care luptă cu pesedismul este USR PLUS", a mai spus Barna.