Premierul Ludovic Orban susține că alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie. Totul depinde de modul în care va evolua epidemia de COVID-19.

Prim-ministrul a precizat joi seara, la B1 TV, că, potrivit epidemiologilor, dacă un prim val de COVID-19 se va stinge în jurul datei de 1 iulie, al doilea ar putea avea loc după luna octombrie.

”Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus premierul.

El a mai declarat că, teoretic, parlamentarele ar trebui să se desfășoare pe 6 decembrie, dar și acest lucru depinde de evoluția epidemiei. 

Ludovic Orban a mai susținut că, ”dacă asigurăm și votul prin corespondență în țară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezență la vot semnificativă”. 

Referitor la modificarea în Parlament a Ordonanței de urgență privind alegerile locale, Orban a declarat că ”probabil există o dorință, pe care sincer nu o înțeleg de multe ori, pare așa o parazitare".