Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara că se bucură că PNL și USR PLUS ”au eliberat Bucureștiul de caracatița PSD", iar victoria lui Nicușor Dan nu lasă loc de comentarii.

”Pentru noi, ca partid, este o zi istorică. Pentru prima oară de la Revoluție, după 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale și bate PSD fără drept de apel. Mă bucur enorm că am eliberat Bucureștiul. Este o victorie pe care, hai să fim cinstiți, foarte puțini o așteptau. Este o victorie clară care nu lasă loc de comentarii. Bucureștenii și-au dorit o schimbare, să elibereze Bucureștiul de de caracatița PSD care a sufocat întreaga administrație și a împiedicat dezvoltarea Capitalei și realizarea marilor proiecte", a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că PNL a câștigat la alegerile locale de astăzi aproximativ 50% dintre Consiliile Județene, între 17 și 20 de primari de municipii reședință de județ și aproape 1.500 de primari, "dacă nu și mai mulți".

"PNL înregistrează un scor fără precedent în istoria sa, un scor care ne onorează și care ne obligă. Acesta este doar începutul unei guvernări liberalie locale de succes și unei guvernări liberale de patru ani care să schimbe la față profund în bine România. Aceste alegeri sunt al treilea pas din cei patru pași importanți și vor fi urmate de alegerile parlamentare", a mai spus Orban.