Ministrul ungar de externe a declarat că ”peste câteva săptămâni (...), se va decide dacă revine acea epocă în care suntem deserviți voinței imperiale sau continuăm această manifestare a interesului național, pe care am început-o acum 12 ani”.

Péter Szijjártó i-a îndemnat luni pe maghiarii din România să participe la alegerile parlamentare din Ungaria, cei care au dobândit cetățenia ungară putând să-și exprime opțiunea electorală prin corespondență, relatează Agerpres.

"Peste câteva săptămâni, națiunea maghiară stă în fața unei decizii importante. Peste câteva săptămâni (...), se va decide dacă revine acea epocă în care suntem deserviți voinței imperiale sau continuăm această manifestare a interesului național, pe care am început-o acum 12 ani. Deci, situația decizională este clară, ori una, ori alta, o cale de mijloc e greu de imaginat, poate pentru că nici nu există. Această decizie pe care, peste câteva săptămâni, noi, maghiarii, o vom lua, în țara mamă, în Bazinul Carpatic și în întreaga lume, va stabili și va determina următoarele decenii ale națiunii maghiare. Următoarele decenii în țara mamă și deceniile următoare și în cazul maghiarilor de peste hotare. De aceea, cu mare respect vă solicit celor care trăiți aici, în Ardeal și în Ținutul Secuiesc, să participați la această decizie comună. Să participați în formarea țării noastre în următoarele decenii", a declarat ministrul de externe de la Budapesta, membru al partidului condus de premierul Viktor Orban, Fidesz.

Scurta manifestare s-a încheiat cu intonarea imnului Ungariei.