Un număr de 8.249 de plicuri privind votul prin corespondență de la alegerile generale din decembrie, livrate după expirarea termenului legal, au fost recepționate de Poșta Română până la data de 24 februarie, potrivit Agerpres.

"Autoritatea Electorală Permanentă informează că, până la data de 24 februarie 2021, C.N. Poșta Română SA a recepționat 8.249 de plicuri privind votul prin corespondență, livrate după expirarea termenului legal, respectiv data de 3 decembrie 2020, ora 23:59. Până la data de 12 februarie 2021, a fost înregistrată primirea, după termenul legal, a 7.091 plicuri exterioare ce conțin buletinele de vot ale alegătorilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării. După data de 12 februarie 2021, C.N. Poșta Română SA a mai recepționat 1.158 de plicuri livrate după expirarea termenului legal. Dintre acestea, 424 de plicuri conțin materialele electorale expediate de Poșta Română către alegătorii români, dar care nu au fost recepționate, iar 734 de plicuri reprezintă plicuri exterioare expediate de alegători și recepționate Poșta Română după termenul legal", precizează AEP, vineri, într-un comunicat.

AEP reamintește că, în cazul alegătorilor al căror plic nu a ajuns la biroul pentru votul prin corespondență competent până la data de 3 decembrie 2020, ora 23:59, termenul-limită potrivit legislației în vigoare, Autoritatea a transmis un email prin care aceștia erau informați că se pot deplasa la cea mai apropiată secție de votare din țara de reședință sau de domiciliu, pentru a-și exercita dreptul de vot.