Începând cu 1 aprilie 2020, românii Diaspora au posibilitatea de a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro în vederea exprimării opțiunii de exercitare a dreptului de vot prin corespondență sau prin prezentare la secțiile de votare.

Un număr de 110 alegători români din afara țării s-au înregistrat pe portal în prima zi de funcționare a acestuia, din aceștia 85 optând pentru votul prin corespondență, iar 25 pentru votul la secția de votare, a informat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

În pregătirea alegerilor pentru Parlamentul României ce vor fi organizate în acest an, Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate (http://www.mae.ro/node/52162).

În cadrul acestei secțiuni au fost publicate deja informații despre datele necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență, respectiv ca alegător la o secție din străinătate, precum și lista documentelor care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberate de autoritățile străine, documente necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență.