Primarul din Bacău, Cosmin Necula, aflat în conflict cu colegii din PSD, a anunțat miercuri că-l susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, deși candidata social-democraților e Viorica Dăncilă.

”Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun. Poate că a venit momentul să ne uităm și la altceva decât la oameni de partid, care urmăresc doar interese de partid odată ce ajung președinți. Președinți de țară, de partid, de organizații. Mircea Diaconu înțelege că a venit vremea unei schimbări. Că românii își doresc un președinte al lor. În care să aibă încredere, care să-i asculte. Care vorbește cu ei! Duminică vă invit pe toți să reflectați la aceste lucruri înainte de a vota”, a scris Necula pe Facebook.

Dragoș Benea, șeful organizației județene PSD Bacău, a cerut retragerea sprijinului politic pentru Cosmin Necula, pe care l-a acuzat că dă vina pe fostul guvern pentru nereușitele sale.

Pe 29 septembrie, Comitetul Executiv Municipal al PSD Bacău a decis dizolvarea biroului politic local de conducere și retragerea sprijinului politic pentru primarul Cosmin Necula după ce acesta a adus o serie de critici Guvernului Dăncilă.