Purtătoarea de cuvânt a Autorității Electorale Permanente, Anamaria Revnic Călugărița, a declarat, la Digi24, că buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale au fost trimise împreună pentru că așa prevede legea.

Precizarea vine după ce Viorica Dăncilă a anunțat vineri că PSD va contesta voturile din turul II exprimate deja de românii din Diaspora.

”În instrucțiuni e foarte clar specificat că alegătorul trebuie să se asigure că candidatul pentru care optează se regăsește între cei doi candidați care participă la al doilea tur de scrutin”, a precizat purtătoarea de cuvânt a AEP la Digi 24.

După ce AEP a precizat că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie, Viorica Dăncilă a declarat că PSD va contesta acest lucru.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toții candidații și pentru turul unu și pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Dăncilă.