Gabriela Firea și-a recunoscut luni înfrângerea la Primăria Capitalei, afirmând că, dacă ar fi câștigat, îi era foarte greu să își exercite mandatul pentru că nu ar fi avut susținere în Consiliul General.

"Cred că, până la urmă, cu toată suferința, e mai bine că se întâmplă lucrurile așa. Dacă aș fi primit un al doilea mandat, acesta ar fi fost aproape imposibil de exercitat din cauză că nu aș fi avut susținere în CGMB și orice proiect aș fi propus ar fi blocat", a declarat Gabriela Firea, precizând că aceasta este ultima ei intervenție în calitate de primar.

Ea a enumerat realizările sale, despre care a spus că "nu pot fi demolate sau îngropate" de nimeni.

Citește și: Pandele explică eșecul Gabrielei Firea la locale: Dragnea, unul dintre principalii vinovați

"Sunt aproape 5 procente diferență între mine, acum 4 ani am câștigat cu 12 puncte distanță. Cred că a fost un cumul de factori și nu vreau să închei fără să spun un sentiment pe care l-am avut și aseară: oameni care ar fi putut să pună umărul pentru ca echipa mea să își termine proiectele, au făcut tot ceea ce a ținut de ei, acei oameni de centru, centru-stânga, să mă lovească. Dacă de la inamici accepți mai ușor anumite critici, atunci când cei din familia ta te lovesc e mai dureros", a mai adugat Firea.

Gabriela Firea a mai spus că lasă proiecte în valoare de un miliard de euro, singurul lucru pe care trebuie să-l facă cei care vin după ea este să știe cum să atragă banii.