Robert Negoiță a anunțat luni că va contesta în instanță ordinul de prefect în baza căruia a fost suspendat din funcția de primar al Sectorului 3.

”Am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru COVID-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical. Pe scurt, prefectul municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020, pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr. 3 - Sector 3 mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice", a precizat pe Facebook Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a precizat că va contesta în instanță ordinul prefectului:

"Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de a nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3".