Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a lansat un îndemn privind alegerile locale de anul acesta. Totodată, s-a stabilit că împărtășirea se va face dintr-un singur potir și cu o singură linguriță.

”În perspectiva alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din toamna anului 2020, Sfântul Sinod a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne neutră din punct de vedere politic, dar îi îndeamnă pe toți cetățenii ortodocși să-și manifeste dreptul la vot având în vedere criterii care vizează realizarea binelui comunitar și promovarea valorilor creștine în societate”, a precizat Sfântul Sinod al BOR în ședința de lucru de marți. 

În aceeași ședință, Sfântul Sinod a luat act de răspunsurile întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale adresate Patriarhului României referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor în cadrul Sfintei Liturghii în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

”Toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită”, potrivit unui comunicat publicat pe Basilica.ro.