PNL înregistrează 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de 32,6% din voturi în octombrie, potrivit unui sondaj IMAS publicat miercuri de Europa FM. În septembrie, PNL avea 34,7 %. PSD e în ușoară creștere.

PSD se situează la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

În scădere este și USR Plus, cotat acum la 18%, față de 20,4% în octombrie.

La alegerile parlamentare de duminică (și sâmbătă pentru românii din Diaspora), Pro România ar urma să fie votat de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5 % cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat, între timp, cu Pro România.