Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat miercuri că membrii partidului vor vota pentru Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, excluzând, totodată, varianta unui boicot.

"Îmi pare rău că nu am avut o dezbatere serioasă în al doilea tur între primii clasați. PSD merita prezentat așa cum este astăzi la vârf, cu Viorica Vasilica Dăncilă candidat în finala prezidențială. Pentru mine, democrația înseamnă multă, foarte multă dezbatere și luptă pentru idei, de aceea îmi doream această confruntare. Nu a fost, dar dincolo de acest lucru există o realitate. Duminică trebuie să votăm. Așa că votul meu și al colegilor mei va merge spre președintele Klaus Iohannis, nu putem boicota, nu avem voie să stăm acasă, trebuie să mergem și să votăm împotriva PSD, împotriva mediocrității din politică", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

"În această finală nu există un rău mic sau mai mare, pur și simplu nu există decât o singură opțiune. Un vot rațional pentru o Românie care să rămână atașată valorilor euro-atlantice", a mai scris liderul PMP.