Primarul PSD al Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, susține că este cu 200 de voturi în fața candidatei susținute de PNL și USR PLUS, Clotilde Armand. Aceasta îl acuză de tentativă de fraudă.

UPDATE

”La numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Daniel Florea (Dan Tudorache – n.r.) a câștigat alegerile cu 200 și ceva de voturi, și atunci ne întrebăm: ”Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale și avem acest drept să vedem aceste lucruri”. S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăși numerotate, iarăși numărate toate voturile”, a declarat luni seara, la România TV, Marcel Ciolacu.

El a spus că la BEC se va verifica dacă au fost introduse corect procesele verbale: ”E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”.

+++

”Dovada că se fură voturile USR-PLUS. Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București. Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS”, a scris Claudiu Năsui, luni seara, pe Facebook.

Năsui afirmă că mai sunt alte 9 secții în care ”nu iese cheia de control”, iar reprezentanții USR încearcă să depisteze toate fraudele.

+++

Și Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5, acuză o ”fraudă uriașă” la o secție de vot și cere renumărarea voturilor: ”Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la Consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat”.

+++

Procurorii au sigilat sălile de vot în ancheta privind acuzațiile de fraudă a scrutinului de la Sectorul 1, a scris pe Facebook europarlamentarul USR Cristian Ghinea.

Clotilde Armand a publicat un proces verbal, susținând că PSD a numărat voturile ”cu foarfeca”: ”Hai să vă arăt cum arătau cele „200 de voturi în plus” despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers”.

+++


Clotilde Armand a postat pe Facebook mai multe clipuri în care susține că în sediul Primăriei Sectorului 1 au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

"Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept", a anunțat Poliția Capitalei.


+++

Clotilde Armand a reacționat pe pagina sa de Facebook spunând că "fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: ”PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale".

+++

"Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Dan Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Potrivit exit-poll-ului publicat duminică seară de CURS-Avangarde, Clotilde Armand era cu peste 10 procente în fața lui. 

La alegerile din 2016, Armand era dată învingătoare la exit-poll, pentru a pierde apoi la diferență foarte mică în fața lui Tudorache.