Cristian Popescu Piedone câștigă alegerile pentru Primăria Sectorului 5, deși tragedia Colectiv nu e departe. Și alți politicieni cu probleme au fost votați la localele de duminică.

Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, și-a recunoscut luni dimineața înfrângerea în fața lui Cristian Popescu Piedone, fost PSD și UNPR.

”Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone”, a scris Băcanu pe Facebook.

Piedone a fost primar la Sectorul 4 și acum a candidat la Sectorul 5 din partea PPU-SL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

În decembrie anul trecut, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, în primă instanță, în dosarul Colectiv, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv. 

”Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină! Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos și în siguranță! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viață de muncă! Voi toți meritați să fiți tratați cu respect!", le-a transmis Piedone locuitorilor din sector.

"Ai grijă să nu te frigi", a fost sloganul său.

Damian Butnariu, primarul din Mogoșești-Siret (Iași) care a recunoscut că a violat două  minore chiar în sediul primăriei, a câștigat un nou mandat la alegerile locale 2020, scrie Jurnalul Regional. 

”Butnariu s-a înscris în cursă ca independent, dar toate indiciile arată că este susținut de liberali: afișele lui folosesc culorile PNL și sunt tipărite la aceeași firmă, iar PNL-iștii nu și-au mai pus candidat în comună, pentru a nu-l încurca pe Butnariu. Acesta le citește angajaților din primărie mesaje de susținere primite din partea liderilor PNL”, a relatat Recorder, într-un material care arată cum locuitorii comunei consideră că minorele sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, iar ceea ce a făcut primarul e perfect normal.

Traian Ogâgău a câștigat și el un nou mandat de primar al orașului Sângeorz-Băi, după ce în campanie a apărut un video, filmat chiar de el, în care-și umilește fata ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate. 

Liberalii s-au dezis de el, susținând că nu mai e în PNL, dar Ogâgău a candidat folosit sigla, culorile și numele partidului. 

El a respins acuzațiile aduse, invocând citate din Biblie privind pedepsele care trebuie aplicate copiilor. Poliția a deschis un dosar penal.

Ogâgău mai are o condamnare, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare.

La Deveselu (Olt), a câștigat Ion Aliman (PSD), deși acesta a decedat înainte de alegeri. Numele lui nu a mai putut fi retras de pe liste, astfel că oamenii l-au votat și s-au dus duminică seara la cimitir, pentru a sărbători victoria mortului.