Viorel Ilie a fost retras de pe lista candidaților PNL Bacău la Camera Deputaților, deoarece nu respecta criteriile de integritate ale partidului, a precizat Ludovic Orban pentru News.ro.

”Eu am fost mandatat de Biroul Politic Național ca în situațiile în care candidații nu se încadrează în criteriile de integritate să pot să operez modificări. Prin decizia mea, BPN m-a mandatat pe mine și pe președintele filialei județene să poată să opereze modificări. Nu o să fie pe lista de candidați. Problema domnului Ilie a fost legată de faptul că a fost cerută urmărirea penală și că a fost stopată de Parlament urmărirea penală. Contravine criteriilor de integritate pe care le avem. Acesta este motivul” a declarat marți Ludovic Orban pentru News.ro.

În conferința de presă de luni seara, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă mesajul său anti-PSD și pro-justiție mai e credibil, în condițiile în care PNL i-a oferit un loc eligibil la parlamentare lui Viorel Ilie, fost ministru în guvernele PSD, vizat și de o anchetă penală.

”Mesajul meu a fost mesajul politicianului Klaus Iohannis și al președintelui României și a rămas același, nu mi-am schimbat opinia”, a replicat președintele, adăugând că ”s-a cam terminat cu racolarea” de către liberali ”atunci când a fost nevoie”.

PNL a pus pe liste și alți traseiști, inclusiv foști social-democrați care au ocupat funcții de miniștri, precum Sorin Câmpeanu.

Vicepremierul Raluca Turcan a găsit o scuză ”filosofică” pentru acceptarea de către PNL a unor traseiști cu ”pete”: ”Până la urmă cine este fără de păcat? Cine nu a greșit niciodată?”