EurActiv România lansează în parteneriat cu Fondation EurActiv o inițiativă de pregătire a judecătorilor europeni în domeniul concurenței.

În consecință, partenerii au decis să dezvolte o soluție de pregătire care este radical diferită față de ceea ce se implementează astăzi în statele europene. În acest fel, proiectul se îndepărtează de seminarii formale și îndrumare scrise și urmărește realizarea unui modul video de pregătire pentru judecători. Acesta va fi găzduit pe o platfromă online și va oferi informații și intercatiune, ajutând judecătorii europeni să aibă experiența unui seminar de pregătire făra a participa fizic la acesta.

Modulul va fi bazat pe sesiunile a două seminarii de pragătire organizate în București și Bruxelles. Versiunea finală a acestuia va fi prezentată în cadrul unei conferințe de încheire la București.

Consorțiul este susținut de Asociația Judecătorilor Europeni de Concurență (AECLJ).

Proiectul este implementat pe o durată de 16 luni (începând cu luna februarie 2015) și este finanțat de Comisia Europeană, DG Concurență, prin programul Justiție Civilă.

Acest material a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Organizația EurActiv România este singura responsabilă de conținutul său și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.