Opt categorii de premii au fost acordate în cadrul Galei solidarității internaționale, organizate de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu o serie de instituții oficiale (MAE, Reprezentanța Comisiei Europene, FOND).

Motto-ul evenimentului:

"Viața nu e un joc, empatia se învață."

Ce și-au propus organizatorii: "să aflăm câte ceva despre încercărlle prin care trec oameni din diferite colțuri ale lumii pentru a-și asigura lucruri pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțelese."

Premiile Galei

1. Categoria instituții publice: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

2. Categoria instituții de presă: EurActiv România

3. Categoria Organizații neguvernamentale active în domeniul cooperării pentru dezvoltare internațională: Fundația Alături de Voi

4. Categoria Organizații neguvernamentale active în domeniul educației și conștientizării publicului: Asociația A.R.T Fusion

5. Categoria Mediul academic: Dr. Luciana Ghica, director al Centrului pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională

6. Categoria Jurnaliști: Petruț Călinescu

7. Categoria Activiști: alpinistul Alex Găvan

8. Categoria Tineri: Patricia Erimescu

Organizatori și parteneri

Gala Solidarității Internaționale a fost organizată miercuri, 16 decembrie, de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și finanțată de către Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe prin programul RoAID, implementată cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) - Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală și de către Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Au fost prezenți la  eveniment Angela Filote, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Radu Podgorean, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Natalia Budescu, Președinte al Federației Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND), Ionuț Sibian, director executiv al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Anca Stoica, manager de program în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Ce semnifică evenimentul Galei solidarității internaționale

Gala Solidarității Internaționale reprezintă evenimentul de închidere a Anului european pentru dezvoltare 2015 al cărui obiectiv general este de a informa şi de a creşte gradul de conştientizare la nivelul opiniei publice româneşti cu privire la politicile de cooperare pentru dezvoltare ale României şi Uniunii Europene şi de a stimula participarea activă în dezvoltarea internaţională. Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul Național din București și a fost prezentată de Melania Medeleanu.