Într-o inițiativă a Biroului de Informare al Parlamentului European din România, EurActiv.ro a contribuit la dezvoltarea unei strategii de comunicare locală în cadrul campaniei oficiale de informare pentru alegerile europarlamentare 2014. Aceasta a inclus organizarea a 4 briefinguri de presă în 4 capitale de județ din România. 

Parte a unui consorțiu, EurActiv Network (liderul de rețea din Bruxelles - EurActiv.com și partenerii locali) a contribuit cu viziune și insight pe piața media la strategia și campania de oficială de comunicare pentru Alegerile europarlamentare din luna mai 2014. 

EurActiv.ro a lucrat îndeaproape cu Biroul de Informare al Parlamentului European din România pentru cele 4 briefinguri organizate în țară, contribuția sa incluzând planificare strategică, frunizare de expertiză pentru alegerea și abordarea subiectelor precum și pentru selectarea speakerilor, suport în organizare evenimente, transmisie live video și text din aceste evenimente. 

1) Pitești: „Locuri de muncă în UE și acces liber la acestea?”
Cum contribuie Parlamentul European (PE) la oportunitățile de pe piața forței de muncă? Reprezentanți ai principalelor grupuri politice din PE, experți în problematica europeană, în domeniul ocupării și securității sociale, precum și în comunicare atrag atenția asupra importanței apropiatelor alegeri euro-parlamentare și asupra felului în care cetățenii pot influența decizia politică la nivelul Uniunii Europene. 

Briefing Pitesti

Materialul multimedia rezultat în urma dezbaterii de la Pitești poate fi consultat aici 
 
2) Iași : Care sunt provocările aderării la Uniunea Europeană? Despre rolul Parlamentului European în politica de extindere a UE. Încotro se îndreaptă Europa? / Care este viitorul Europei? Întrebări deloc simple, care necesită dezbateri complexe. În urmă cu 7 ani, România devenea stat membru al Uniunii Europene și parte a procesului decizional. Euro-parlamentari, autorități locale și jurnaliști au discutat la Iași pe tema extinderii UE, în contextul apropiatelor euro-alegeri (25 mai 2014, în România).
Briefing Iasi
 
Materialul multimedia rezultat în urma dezbaterii de la Iași poate fi consultat aici

3) Sibiu. Europarlamentarii Cătălin Ivan, Theodor Stolojan și Iuliu Winkler au discutat ctinerii și cu jurnaliștii participanți la dezbaterea interactivă "Rolul Parlamentului European în problematica oportunităților pentru tineri: educație, cultură și locuri de muncă", organizată de Biroul Parlamentului European în România vineri, 21 martie.

Briefing Sibiu

Materialul multimedia rezultat în urma dezbaterii de la Sibiu poate fi consultat aici 

4) Timișoara 

Europarlamentarii Marian-Jean Marinescu (PPE), Norica Nicolai (ALDE) au discutat la Timișoara despre "Rolul Parlamentului European în problematica dezvoltării regionale. Importanța fondurilor europene"; europarlamentarul Victor Boștinaru(S&D, PSD) a transmis un mesaj printr-o video-intervenție. 

Materialul multimedia rezultat în urma dezbaterii de la Timișoara poate fi consultat aici