Două seminarii de pregătire pentru judecători în domeniul aplicării în privat a dreptului concurenței vor avea loc în următoarele două luni: 19-20 noiembrie la Bruxelles și 10-11 decembrie la București. Înscrierile sunt deschise!

EurActiv România și Fondation EurActiv, cu sprijinul Asociației judecătorilor europeni specializați în dreptul concurenței (AECLJ), au lansat platforma www.justcompetition.eu și anunță datele pentru două seminarii de pregătire pentru judecători în domeniul aplicării în privat a dreptului concurenței.

Noua platformă online și cele două seminarii de pregătire fac parte din inițiativa finanțată de Comisia Europeană - "Online training tool for European Judges on private enforcement of EU competition law”. Scopul acestui proiect este dezvoltarea unui modul de training video pentru judecători europeni în domeniul aplicării în privat a dreptului concurenței. Instrumentul va fi construit pornind de la înregistrările celor două seminarii de pregătire. Versiunea finală va fi găzduită pe platforma online și va conține materiale suport adiționale precum și subtitrări în limba engleză, franceză, germană și română.

Cele două seminarii de pregătire sunt dedicate judecătorilor europeni. Primul seminar va avea loc în Bruxelles, 19-20 noiembrie. Al doilea seminar va avea loc în București, 10-11 decembrie. Ambele evenimente vor fi transmise online pe platforma proiectului.

Primele detalii anunțate despre experții implicați și agenda seminariilor pot fi consultate pe platforma online a proiectului. Costurile de transport și cazare ale participanților sunt acoperite prin finanțarea oferită de Uniunea Europeană. Sesiunile seminariilor vor avea loc în limba engleză.  

Pentru înregistrare, judecătorii din România se pot adresa echipei EurActiv România.

Contact: Ramona Diaconu, Coordonator evenimente și detalii logistice, email: ramona.diaconu@euractiv.ro