Asociația Actori Europeni, în parteneriat cu Asociația Eurocentrica au derulat, timp de zece luni, în București, proiectul "Instruire, metodologie și platformă de informare și pregatire a Coaliției pentru programare POS DRU”. Vezi Ghiduri de bune practici realizate prin proiect.

Proiectul care a avut ca scop creșterea capacității proprii a celor două organizații de a colabora cu administrația publică, în vederea obținerii unor îmbunătățiri structurale și de proces ale managementului ciclului de politici publice privind fondurile și instrumentele de coeziune și structurale.

Grupul țintă al proiectului a fost format din angajați și voluntari ai celor doua asociații partenere, ai altor ONG-uri precum și funcționari din Ministerul Muncii.

Principalele activități ale proiectului au reprezentat sesiuni de training pentru angajați și voluntari ai celor două asociații partenere, ai altor ONG-uri precum și funcționari din Ministerul Muncii, elaborarea a două ghiduri de bune practici, elaborarea unei platforme online: www.uelive.ro

Ghidurile de bune practici pentru ONG-uri, respectiv pentru autoritati publice, in procesul decizional privind fondurile europene, pot fi consultate aici:

Prin implementarea proiectului s-au obținut rezultatele precum: peste 30 de persoane instruite, 300 bucăți ghiduri editate, o platformă online funcțională.

Ghidurile au fost lansate cu ocazia unei conferințe de promovare a proiectului, cu tema: "Fondurile UE 2014-2020 pe intelesul nostru. Bune practici in consultare si comunicare”.

Comunicatul de presă de închidere a proiectului: