Noua Directivă europeană care acordă despăgubiri în cazul încălcărilor în materie de concurență este explicată și discutată la București de experți și judecători din țări membre ale Uniunii Europene.

Al doilea eveniment din seria de seminarii de pregătire a judecătorilor europeni în dreptul concurenței, în lumina noii legislații adoptate la nivel european (Antitrust Damages Directive - Directiva despăgubirilor în cazul încălcărilor în materie de concurență) are loc în aceste zile la București (4-5 februarie).

Seminarul face parte din proiectul ”Instrument online de pregătire pentru judecători europeni în domeniul aplicării în privat al dreptului concurenței” (detalii la justcompetition.eu).

Seminarul este ultimul eveniment dintr-o serie dedicată dreptului concurenței care formează baza unui modul video online de pregătire. 

Pentru cine?

Seminarul este organizat pentru judecători și procurori europeni, precum și pentru personalul atașat judecătoriilor și tribunalelor naționale

Despre ce?

Seminarul este concentrat pe următoarele aspecte

 •Ce urmărește noua directivă europeană și care sunt caracteristicile sale principale, Liam McKECHNIE. Prezentarea integrală, disponibilă aici

Dovezi: despre ce; prezumții; management; dezvăluiri, Diana UNGUREANU. Prezentarea integrală, disponibilă aici.

Cuantificarea prejudiciilor, Adam SCOTT. Prezentarea integrală, disponibilă aici.

Finalizarea unui caz: soluții consensuale; acțiuni colective și înțelegeri

Cine?

Vorbitorii sunt experți în dreptul concurenței:

Adam SCOTT: membru fondator al Tribunalului de Apel pentru Comisia de Concurență (UK)

Liam McKECHNIE: Judecător al Curții Supreme din Irlanda

Diana UNGUREANU: Formator al Institutului Național al Magistraturii; judecător la Cutea de Apel Pitești

Discursurile introductive și prima sesiune din fiecare zi a seminarului pot fi vizionate live pe platforma dedicate a proiectului. Înregistrările complete în format HD vor fi puse online la dispoziția publicului.

Fragmente din live streaming, prima zi de training (4 februarie):

 Fragmente din live streaming, a doua zi de training (5 februarie):


Live streaming video by Ustream