Reprezentanții din industria tutunului și Comisia Europeană nu sunt de acord în privința eficienței sistemului de urmărire și localizare a produselor din tutun propus de UE, al cărui scop inițial era cel de a reduce traficul ilegal.
Produselor noi din tutun ar trebui recomandate doar fumătorilor înrăiți, care au încercat toate variantele, dar continuă să fumeze țigări obișnuite, a declarat profesorul Andrzej Fal într-un interviu acordat EURACTIV.com.
Europarlamentarul italian Alessandra Moretti a spus că oamenii de știință „știu cu siguranță” că noile produse alternative de tutun și nicotină sunt dăunătoare. Sunt voci care arată reversul medaliei în aplicarea „principiului precauției.
Intenția Comisiei Europene de a impune o taxă de accize minimă la nivelul UE pentru produsele noi, cum ar fi țigările electronice, tutunul încălzit, plicurile cu nicotină, are în piață susținători și oponenți.
Actorii din domeniul sănătății publice au păreri împărțite în ceea ce privește necesitatea ca UE să aibă o strategie de reducere a efectelor nocive ale fumatului, care, potrivit OMS, provoacă aproape 700.000 de decese pe an, doar în Europa.
Țigările electronice sau tutunul încălzit au început să înlocuiască țigările tradiționale, care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, provoacă aproape 700.000 de decese pe an, doar în Europa.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.