Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani, pentru că nu mai este o activitate care poate aduce venituri pentru a se susține financiar, având în vedere schimbările climatice și dependența sectorului de natură.

"Se constantă un recul în ultimii ani în ceea ce privește interesul tinerilor pentru apicultură. Cursurile autorizate pe care noi le organizam făcute împreună cu Ministerul Muncii și cu cel al Educației, cu diplome recunoscute la nivel european, mai sunt foarte puține. Au fost acreditate filiale din peste 20 de județe și acum au mai rămas 5-6, pentru că oamenii nu mai sunt interesați", a afirmat președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, la Târgul Național al Mierii.

Deși există programe europene și naționale derulate pentru apicultură care solicită cursuri pentru a intra în acest sector, apicultorii în vârstă, care au copii, se plâng că nu mai au nicio o garanție că aceștia vor avea un venit din această activitate

Fetea a mai precizat că multe licee apicole din țară nu mai funcționează, iar liceul din București care îi poartă numele profesorului Veceslav Harnaj, fondatorul apiculturii moderne, nu mai are nicio clasă cu profil apicol, relatează Agerpres.