Ministrul Educației, Cristian David, s-a întâlnit cu reprezentanții TikTok România și au stabilit inițierea unui parteneriat în cadrul căruia se vor realiza o serie de activități educaționale de promovare a științei.

Parteneriatul vizează și activități educaționale de control al pseudoștiinței.

Pe platforma TikTok ar putea fi create spații educaționale "sigure, controlabile și stimulative pentru copii (singuri și/sau alături de părinți și profesori) și adulți", potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, Ministerul Educației a realizat un parteneriat cu Consiliul Național al Audiovizualului pentru un Ghid privind Combaterea Conținutului Ilegal în Online, care va fi diseminat și discutat în cadrul școlilor/universităților din țară.

Decidenții din educație-cercetare sunt încurajați să popularizeze acest ghid în grupurile elevilor/studenților, aparținătorilor acestora și ale personalului din educație-cercetare.

"Văd cu mare tristețe în spațiul public prea mulți tineri și seniori români inteligenți, copleșiți însă de manipularea pseudoștiinței/pseudoreligiei, exprimată în agresivitate și (adesea) în comportamente nedemne pentru un om (formula zbierată «Bă!» este de cele mai multe ori o marcă în acest sens). M-aș bucura ca educația să le redea șansa de a-și folosi potențialul bun pe care îl au în roluri prosociale. De asemenea, văd pe unele rețele de socializare tineri din alte țări, care, alături de distracție, exemplifică și aspecte educațional-științifice (ex.: exerciții interesante de matematică), în timp ce la noi, tinerii cu același potențial ajung să exprime prea des lucruri caraghioase și/sau nedemne pentru un om", a declarat ministrul Cristian David.