ROMANIA 2018

de: ROMANIA 2018 03 Iul 2018 10:24

Cum Rusia, prin Președintele Putin ”a declarat-o de mai multe ori și le-a explicat interlocutorilor săi: chestiunea Crimeei nu poate fi și nu va fi niciodată pe agendă pentru că e o parte inalienabilă a Rusiei”, asa si Romania poate sa rosteasca despre toate tinuturile Romanesti, unde traiesc oameni care vorbesc acelasi grai ! Este vorba de anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus. În 16 mai 1812, diplomații ruși și cei turci au semnat Tratatul de la București, prin care... ... Acum 205 ani, Imperiul Otoman ceda Rusiei un teritoriu care nu îi aparținea ! Azi multi vorbesc verzi si uscate, dar si După încheierea în iulie 1774 a Tratatului ruso-turc de la Kuciuk-Kainargi, austriecii au început negocieri cu Sublima Poartă din octombrie 1774 și au obținut în cele din urmă un teritoriu de aproximativ 10.000 de kilometri pătrați pe care l-au numit Bukowina, care a fost anexat oficial în ianuarie 1775. Pe 2 iulie 1776, la Palamutka, austriecii și otomanii au semnat o convenție de frontieră, Austria cedând 59 de sate ocupate anterior și rămânând cu 278 de sate. Deoarece s-a opus și a protestat contra anexării părții de nord-vest a Moldovei de către Imperiul Habsburgic, domnitorul moldovean Grigore al III-lea Ghica a fost asasinat de către otomani, care au instrainat parti din trupul acestui neam si ii va ajunge blestemul lui Brancoveanu Constantin:
... Alelei, talhari pagani,
Alei, voi feciori de caini!
Patru fii eu am avut,
Pe toti patru i-ati pierdut.


Dar-ar Domnul Dumnezeu
https://Versuri.ro/w/f6e2
Sa fie pe gandul meu:
Sa va stergeti pre pamant,
Cum se sterg norii de vant!
Sa n-aveti loc de ingropat,
Nici copii de sarutat! Amin !


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising