Salomeea Romanescu

de: Salomeea Romanescu 15 Sep 2018 18:10

1. Pilonul European al drepturilor sociale avand in centru securitatea umana a cetateanului european
Intarirea identitatii europene prin introducerea aspectului comunitar european in educatie, formare profesionala si ocupare , consecinta cu prioritate maxima a Brexit-ului
Întrucât, în mod îngrijorător, extremismul pare a căpăta amploare în Europa, sporirea vizibilității numeroaselor beneficii ale Europei în satele, orașele și regiunile noastre este cel mai bun mod de a combate intoleranța, egoismul și forțele de autodistrugere pe care le generează extremismul.
Extinderea domeniului de aplicare al actualului Fond european de ajustare la globalizare astfel încât acesta să sprijine, de exemplu, strategiile de reconversie ale regiunilor; prin rezervarea unei sume nealocate de finanțare care va fi mobilizată pentru evoluții neprevăzute, prin crearea unui set unic de reguli pentru finanțare sau chiar prin creșterea cofinanțării europene pentru a stimula asumarea responsabilității in domeniul educatíei pentru preventie in sanatate si formarii profesionale in domeniul preventiei in sanatate la nivel european.
Guvernanta europeana/globala pentru dezvoltare si securitate umana reprezinta element esential pentru o pace structurala pe continenet si in lume in scopul evitarii exit-urilor Europene
Securitatea individuală nu mai poate fi satisfacută numai prin măsuri militare; este necesară o înțelegere multidimensională.
Securitate a umană este dificil de realizat în sistemul internațional existent, dominat în special de state suverane. Un sistem axat pe state nu poate asigura securitatea și bunăstarea. Statele-națiuni riscă să-și piardă suveranitatea externă și internă. Conform logicii noastre privind securitatea umană, statele-națiuni trebuie sâ-și reordoneze prioritățile; problema este: după ce criterii? Acestea ar putea fi: suveranitatea persoanei umane, participarea la luarea deciziilor și răspunsul la necesitățile umane neîndeplinite.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising