Ardeleanca

de: Ardeleanca 22 Feb 2019 11:48

Cei care nu cunosc istoria, sunt condamnati sa o repete...parca asa zicea o vorba renumita.

Sunt de acord ca exista o diferenta istorica intre regiuni, dar sa nu uitam ca imbratisarea valorilor europene de catre ardelenii din trecut se facea sub talpa austro-ungara, sau maghiara...nu a fost niciodata in libertate.

Romanii vor fi intotdeauna liberi doar impreuna. Separati, vor fi si mai usor la mana marilor puteri, indiferent ca este vorba de puteri occidentale, orientale...sau de care vor fi ele. Suntem cu totii romani, avem aceeasi limba, aceeasi istorie, aceeasi cultura.

Diferentele intre regiuni sunt inevitabile, vin dintr-un trecut indepartat si este bine sa le acceptam. Important este sa luptam cu totii pentru aceste valori europene, fara sa renuntam la identitatea noastra de romani. Fara ea, nu mai reprezentam mare lucru.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising