David

de: David 07 Iun 2019 20:24

Mă intrigă, mă uimește mă exasperează argumentele oferite de Ministerul de externe în raportul despre votul din diaspora. Sunt puerile, de nivelul clasei a-V-a la care probabil unii din acest respectabil minister au rămas. Domnul Melescanu știa cu mult timp înainte de 26.05.2019. că vor fi 3 buletine de vot și timpul de votare se va mări, dacă nu știa ce viteză are internetul trebuia să măsoare și să facă o simulare a actului de vot, cronometrând totul. Prevăzând problema cu autocarele( mare gogoașă) trebuia să dea OG prin care să interzică transporturile de persoane in scop electoral în afară de mitingurile Domnului Dragnea.(soluție pe măsura gogoașei). Eu nu am facultățile d- lui Melescanu, nici masterele lui, nici diplomele lui, am doar un simplu bacalaureat obținut cu nota 7, dar am făcut un calcul simplu pe care dl Melescanu îl putea face mult mai elaborat, dacă chiar ar fi vrut să ofere posibilitatea de a vota tuturor românilor din diaspora. Am înțeles că în diaspora sunt aproximativ 5.000.000. de români. Să admitem că nu toți ar fi vrut să-și exercite dreptul la vot,și că să fie mai simplu calculul admitem că ar fi vrut să voteze 4.210.000. de români, un multiplu al numărului secțiilor de votare. Rezultă că la fiecare secție de votare ar fi urmat să voteze 10.000.de cetățeni, sigur este o medie, numărul diferă în funcție de aglomerările de români aferente fiecărei zone în parte. Dacă într-o secție de votare trebuia să voteze cel puțin 10.000. de persoane, câte persoane ar fi trebuit să voteze într-o oră pentru a putea oferi tuturor această posibilitate? 10.000:14 ore( de la 7.00.- 21.00.)=714 persoane/oră. Dacă un ciclu de votare dura 6 minute, am fi avut 714:6=119 cicluri/oră. O oră permite 10 cicluri ( 6 min X 10), putem atunci afla de câte cabine de vot era nevoie. 119:10=11,9 cabine de vot, adică aproximativ 12 cabine de vot la fiecare secție. Sigur acesta este un calcul mediu, unele secții de votare poate necesitau 15 cabine, iar altele poate doar 8. Cert este că nimeni nu a făcut înainte de alegeri acest simplu calcul, probabil că nici nu și-au dorit cei din acest minister. Eu, sau altul ca mine doar cu bacalaureat, puteau organiza mai bine acest eveniment decât "marele" Melescanu cu facultățile și "experiența" sa. Problema e că acest minister cu cei ce-l conduc în frunte, nu acționează în slujba, interesul cetățenilor români, ci împotriva lor, căutând nu să-i ajute ci să profite de ei, urmărindu-și fiecare stabilitatea și siguranța slujbei lui. Rușine, rușine, oameni fără demnitate, fără moralitate, fără umanitate. Doar egoiști, reduși și corupți.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising