Calin

de: Calin 25 Ian 2020 03:22

Peste tot vad articole si comentarii in care se spune ca Bucurestiul produce 25% din PIB-ul Romaniei. Dincolo de faptul ca la Bucuresti isi au sediul central toate institutiile statului, agentiile guvernamentale si ca toate marile firme au fost obligate sa aiba sediul la Bucuresti (colectand si taxele tot aici), iar ca o mare parte dintre taxele colectate in judete se indreapta tot spre Bucuresti, totusi, informatia despre sfertul din PIB produs in capitala e o mare minciuna.

La Bucuresti nu se produce 25% din PIB, la Bucuresti se colecteaza 25% din PIB
(fireste, o parte se produce, dar restul se colecteaza, iar asta nu se intampla pentru a avea o capitala superba cu institutii functionale care sa deserveasca intreaga tara, acesti bani ajung intr-un sistem profund corupt si mafiot, iar redistribuirea lor pentru a construi o tara moderna trece prin buzunarele unor clanuri din care fac parte politicieni, functionari in agentii guvernamentale, oameni de afaceri corupti, membri ai retelelor de crima organizata etc. Asadar, administratiile corupte de la Bucuresti au administrat dupa bunul lor plac banii pe care romanii i-au produs, iar asta s-a cam intamplat in toata istoria moderna a Romaniei. Bineinteles ca au ramificatii si complici si in teritoriu, au peste tot clientii lor fideli care profita de pe urma acestui sistem mafiot, altfel nici n-ar putea controla intreaga tara, dar, nu intamplator centrul de coruptie se afla pe malurile Dambovitei, nu pe ale Somesului, nici pe ale Begai, nici pe ale Balhuilui. De ce afirm ca nu intamplator? Cititi istoria!)

Atunci cand administrarea unei tari e deficitara si administratia corupta, supercentralizarea tarii poate constitui un motiv serios pentru tendintele centrifuge, iar solutia ar putea fi chiar descentralizarea. Avem acelasi stat hipercentralizat ca in timpul regimului comunist, ceva trebuie facut. Autogospodarirea si autoadministrarea ii va face pe cei care gestioneaza banul public mai responsabili. Impartirea arbitrara a fondurilor de catre un stat care nu cunoaste realitatea din teritoriu e nu doar ineficienta, e chiar paguboasa, mai mult chiar, aceasta e o sursa de coruptie!


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising