Florean Valeriu

de: Florean Valeriu 30 Mar 2020 13:58

Domnule ministru, v-am trimis incă înainte de izbucnirea crizei corona virusului, un memoriu despre starea actuala a agriculturii noastre. Daca Romania ar fi avut la nivelul întregii țări - așa cum menționam - un sistem solid și funcțional de prelucrare industrială a produselor agro-zootehnice nu am fi depins acum de importurile unor bunuri agro-alimentare pe care le puteam produce și noi cu ușurință (acel procent de 60-70% din produsele agro-alimentare pe care acum le importăm!).
Aceasta este una din lecțiile pe care trebuie să le învățăm și să le aplicăm, în agricultură, după criza virusului corona. S-ar echilibra și balanța comercială și vor exista și importante disponibilități de asemenea produse la export, pe terțe piețe, numeroase țări ale lumii fiind confruntate cu probleme acute în asigurarea hranei necesare pentru populația lor.
Ceea ce ne lipsește-cum spuneam în acel memoriu- este să ne punem în valoare potențialul deosebit al agriculturii noastre, care poate produce bunuri alimentare pentru 80-90 milioane de oameni, potrivit estimarilor publice ale unor experți.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising