Gheorghe Aștileanu

de: Gheorghe Aștileanu 15 Dec 2020 23:39

Am rugămintea ca aleșii parlamentari să formeze Noul Parlament și structurile Comisiilor de specialitate, pentru deblocarea situației speciale de la Consiliul de Monitorizare pentru implementarea Convenției ONU pentru persoanele cu dizabilitati din România. În momentul de față, prin tergiversăi inutile și total nejustificate, se comite un abuz impotriva Consiliul de Monitorizare privind intărzierea numirii de către Plenul Senatului de peste 5 luni si jumatate a Domnului Gheorghe Aștileanu propus de Comisia drepturile omului din Senat pentru un nou mandat de vicepresedinte la Consiliul de Monitorizare pentru implementarea Convenției. De aproape 8 luni Consiliul de Monitorizare nu are vicepreședinte, iar în prezent și situația presedintelui Consiliului este incertă în urma respingerii Raportului de activitate pe 2019. Situația este extrem de gravă mai ales în contextul pandemiei cand beneficiarii cu handicap din centrele rezidentiale se îmbolnăvesc si mor pe capete. Senatul trebuie să rezolve în regim de urgență această situație dramatică! La fel trebuie să găsească modalitati și soluții economice pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a tuturor pers cu dizabilitati din România (peste 850 000 pers cu handicap trăiesc în condiții de sărăcie absolută cu venituri sub salariul minim pe economie. Vrem pentru această categorie socială condiții de trai decente. salariul minim pe economie/ sau indemnizații la valorile europene ale pers cu dizabilitati din UE)


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising