un cetatean european

de: un cetatean european 17 Dec 2020 14:25

"Aceasta se va aplica, de asemenea, încălcărilor sistemice ale valorilor fundamentale pe care toate statele membre trebuie să le respecte, cum ar fi democrația sau independența sistemului judiciar, atunci când aceste încălcări afectează — sau riscă să afecteze — gestionarea fondurilor UE." - nici mai mult, nici mai putin decat niste LOZINCI, care in teorie si in mass-media suna foarte frumos, dar care sunt lipsite de obiectivitate, claritate, precizie. Evaluarea in concret a acestor incalcari va putea da nastere unor abuzuri, pentru ca aprecierea faptelor este in sarcina Comisiei (= institutie eminamente politica). Daca se dorea obiectivitate si impartialitate, CJUE trebuia sa fie singura institutie competenta sa constate o incalcare a "statului de drept" (care oricum nu are o definitie consacrata in vreun act normativ, fiind un concept lax). Viitorul ne va dovedi ca acest mecanism va fi doar un instrument de presiune in mana functionarilor UE.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising