Miai Mosila

de: Miai Mosila 12 Aug 2022 21:10

Dust romanesc in fotbal

Indiferent de aplauzele notificate ale cronometrului, indiferent de atractia mingii in poarta adversa formatiilor romanesti calificate, noi romanii se pare ca avem o noua vorba in fotbalul de divizia C din Europa: Dealu-i deal / si valea-i vale, / Cu putinul de fotbal / bate care'le pe care.

Supremul gol, pe care presa l-ar numi exceptionala plasa care tine cu noi, inimaginabilul gol sutat cu siretul descheiat, siret in care s-au incurcat adversarii mediocrizati, inteligentul gol scientizat cu capul, toate aceste goluri memorabile pana si pe axa inversa a timpului pana la Dumitrache al nostru, superba pasa telepatica inmarmurindu-l pana si pe Dobrin, toate ne fac sa speram.


Guri sparte din tribuna si opinci pe teren amintind de "trista" glorie a unor Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova etc.

Dar furtuna nu vine de aici, ea are epicentrul la marginea fotbalistica a Europei, apoi se invarte ametindu-ne sansele, punand zaruri pe sapte-sapte pentru ei si pe zero-zero pentru noi, de ne vine sa ocolim stadioanele noastre pe timp de ciclon.

"Noi nu suntemnebuni, Noi nu suntem nebuni, ..." asa intona un grup de tineri,mai deunazi dupa un meci international, in fundul unui tramvai lung si gol, prin ale Bucurestiului.

Ura.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising