bunul samaritean

de: bunul samaritean 24 Nov 2022 12:52

Ce-și face omul cu mâna lui, nici dracu' nu desface ne zice o veche zicala romanesca .Oare ce sau cine l-a impins pe Putin sa intre in razboi cu Ucraina ? Putin stia ,oare, foarte bine ce pregatiri se fac in Ucraina si care sunt statele occidentale ce au pregatit armata Ucrainei inca inainte de anul 2016 .Sa ne prefacem a crede cum ca Putin nu stia nici despre coruptia existenta in armata Rusiei ,cu toate minciunile ce tineau de capacitatile militare ale Rusiei sau ca el a fost pacalit de invazia , cea cu flori in gara din Crimeea anului 2015 ?Oare Putin nu stia nimic despre furaciunile din intreg sistemul energetic acolo unde nimeni habar nu avea cit s-a dat Europei si cit s-a luat pe cit s-a dat ? Oare Putin nu avea cunostiinta de existenta armamentul Occidental si de puterea acestuia in lupta ? Oare Putin nu stia , dupa plecarea SUA din Afganistan , unde au ajuns echipamentele militare si soldatii dezangajati ai Statelor unite ? Oare Putin nu stia sentimentele poporul ucrainean fata de Rusia lui Putin si impotrivirea ucrainenilor dusa dincolo de propria lor viata ? Oare Putin nu stia cum Uniunea Europeana si SUA vor face front comun si vor inarma astfel si Germania si Japonia ca sa nu mai vorbim de Finlanda si Suedia ce intra in NATO? Oare Rusia nu stia resursele materiale ale Occidentului si valoarea tehnologiei militare a NATO? Este de neinchipuit ca Putin nu ar fi stiut toate acestea si totusi Rusia invadeaza Ucraina si determina ,prin inceperea acestui conflict din Ucraina,cistigarea alegerilor partiale din SUA de catre J.R.Biden si partidul Democrat scotind in acelasi timp din jocul politic la virf candidatura fostului prieten Trump .In paralel toate natiunile democratice ajuta Ucraina si isi unesc fortele si banii spre a infringe Rusia lovind in principal economia Rusiei si capacitatea de refacere a tehnologiei miltare prin sanctiunile ce cresc si ele exponential cu riscul . Cum naiba sa nu te intrebi cum de au fost posibile toate aceste erori si ce l-a determinat pe Putin sa isi asume acest risc urias ? A fost Putin pacalit din exterior si de unele forte din interiorul Rusiei atunci cind a decis invazia sau Putin joaca cartea lui Biden (cel putin asocierea pe fata cu Trump asta ne faca sa credem) oferind astfel Presedintelui SUA reusita pe care nimeni nu o astepta cu exceptiile care confirma si ele regula ?Tot mai multe voci ne arata cum Rusia se va retrage si isi va intari fostele sale granite decise la ONU .In paralel incepe dezmembrarea federatiei Rusiei iar tarile aflate in prim planul desprinderii de Putin isi vor configura curind deciziile .China a inteles si ea ce se intimpla si isi joaca toarte atuurile spre a accepta oferta ,devenita imposibil de refuzat,a Occidentului .Sferele de influenta se reaseaza(fara Rusia) si in Extremul Orient .China , daca privim harta , nu are unde se extinde ,la nivel de influenta ,decit spre Federatia Rusa .


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising