NEAGOE

de: NEAGOE 23 Feb 2023 22:55

https://www.activenews.ro/opinii/Inspaimantatorul-Final-de-Partida-din-Ucraina-179866,,Ucraina este un stat artificial, extins peste orice măsură prin anexiunile sovietice din anii '40 și includerea în granițele unionale ale RSS Ucrainene a unor teritorii care au aparținut tuturor statelor învecinate: Polonia, România, Cehoslovacia și actuala Federație Rusă.,, Numărul românilor din Ucraina este cu mult mai mare, depășind pe cel al bielorușilor, evreilor și rușilor. Din punct de vedere istoric și geopolitic, analiștii apreciază că Ucraina, în granițele sale actuale, este un stat fragil, problema critică fiind dată de lipsa elementelor de unitate națională . Românii și cam toată lumea de pe glob, știm foarte puțin despre Ucraina, un stat care de fapt nu a existat până în 1918 și o etnie care nu a existat, de fapt, niciodată. Ucraina este, în estul Europei, echivalentul Iugoslaviei, și al majorității statelor din fostul imperiu britanic: niște constructuri, forme statale artificiale, înglobând etnii diverse și fostele teritorii ale acestora, deci zone foarte permisive pentru o politică de învrăjbire, de dezorganizare, de conflict și de haos. Politica lui Gorbaciov de disoluție deliberată a URSS de după întălnirea de la Reijavik cu Reagan, din 1988, a avut ca efect o recrudescență a naționalismului etnic al ucrainienilor, care și-au proclamat independența pe 24 august 1991 (confirmată la un referendum, ținut pe 1 decembrie 1991, de către cei care nu l-au boicotat) ..SLAVA UCRAINEI INTRU MOARTE SI DISPARITIE ,aidoma JUCATORULUI TRADATOR PRES !


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising